Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

luni

CLUB DE ARTA S.F. "ANTARES"


JOI – 12 APRILIE – ORA 17.00
Film: "LABIRINTUL LUI PAN" (2006)
Regie: Guillermo del Toro
Distributie: Ivana Baquero, Sergi Lopez, Maribel Verdu
Moderator: Catalin Badea-Gheracostea

Scurta descriere:
Razboiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatura a lui Franco a fost teribil pentru Spania... "Labirintul lui Pan” povesteste urmarile razboiului, depasind drama istorica si aducind la viata ororile Spaniei fasciste. Este un thriller cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro.
Ne aflam in Spania anului 1944 cind tinara de 13 ani Ofelia (Ivana Baquero) este fortata sa se mute in casa noului tata, acum ca mama sa (Ariadna Gil) trebuie sa nasca. Ea isi uraste noua viata si noul tata, tiranicul capitan Vidal (o incredibil de morbida interpretare din partea lui Sergi Lopez). Acesta vrea sa anihileze miscarea de partizani care refuza sa se supuna regimului fascist. Ofelia si-a gasit un aliat in Mercedes (Maribel Verdu), servitoarea, care ii ajuta in secret pe rebeli. Aceasta va descoperi intr-o noapte ruinele unui labirint, in mijlocul caruia va intilni un faun (Pan – interpretat de Doug Jones) care ii dezvaluie faptul ca ea este de fapt printesa pe care el o astepta de foarte mult timp. Pentru a se putea reintoarce in regatul ei magic, Ofelia va trebui sa treaca de trei probe de foc, intr-o aventura in care realitatea si magia se confunda.
O poveste pentru adulti, o dovada a puterii imaginatiei. O poveste gotica pe fundalul represiunii franchiste post-razboi... O poveste fara varsta despre bine si rau, despre curaj si sacrificiu, despre dragoste si pierderi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu