Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

vineri

CONFERINTA INTERNATIONALA DE GERMANISTICA - EDITIA A XVI - A



VINERI05 APRILIE – ORELE 9.00 – 16.00

Colectivul de germanistica din cadrul Facultatii de Litere organizeaza in perioada 4. - 6. aprilie 2013 in colaborare cu Societatea Germanistilor din Romania a 16 a editie a Conferintei Internationale de Germanistica de la Brasov cu tema “Authentizität, Varietät oder Verballhornung. Germanistische Streifzüge durch Literatur, Kultur und Sprache im globalisierten Raum.”.

Conferinta de germanistica de la Brasov reuneste anul acesta 40 de specialisti si cercetatori din importante centre universitare din Romania si Germania si este considerata una din cele mai importante manifestari de acest gen din tara, evidentiindu-se prin consecventa, continuitate si eficienta. Lucrarile prezentate in cadrul acestei prestigiose manifestari se regasesc in volume anuale publicate din 1999 pâna in 2011 la Brasov (editura Aldus) in seria Kronstädter Beiträge zur germanistischen Forschung (Contributii brasovene la cercetarea germanistica, coord. conf. dr. Carmen Elisabeth Puchianu).

In deschiderea lucrarilor editiei 2013 are loc lansarea noii serii de volume intitulate Kronstädter Beiträge zur Germanistik (Studii brasovene de germanistica) publicate incepind din 2012 la editura Karl Stutz din Passau/Germania. La eveniment va fi prezent alaturi de coordonatoarea volumului si editorul german. Lansarea de carte va fi marcata de un micro recital de vioara sustinut de Elena C r i s t i a n.

Prima sectiune a conferintei se va desfasura in incinta librariei si va cuprinde comunicari in limba germana din domeniul criticii si teoriei literare.
Moderatoare: Carmen E. P u c h i a n u, Delia C o t â r l e a  si Mariana Virginia L a z a r e s c u.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu