Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

sâmbătă

EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE - "CHIPURI DIN MARAMURES"


Expune: fotograful COSTAS DUMITRESCU
Perioada expozitiei: 10 - 30 septembrie 2013
VERNISAJ: MARTI - 10 SEPTEMBRIE - ORA 17.00

Photolife si Libraria Okian va invita din 10 septembrie sa descoperiti alaturi de Costas Dumitrescu una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei - si nu oricum, ci prin chipurule localnicilor. Maramures este un tinut aparte, in care traditiile rurale inca se pastreaza, iar oamenii de aici sint mindri de ele si le transmit uneori din generatie in generatie. In cele 25 de imagini o sa va puteti bucura de zimbete copilaresti, de fete brazdate de munca, de evlavie, de frumusete si de voie buna, iar asta pentru ca oricit de grea ar fi viata in aceste zone muntoase, maramuresenii nu uita ca trebuie sa fie mereu ospitalieri si cu zimbetul pe buze. Imaginile lui Costas patrund adinc in lumea personajelor fotografiate, dincolo de aparenta si redau lumea satului asa cum este ea: simpla, grea, cu bucurii banale si cu povesti frumoase.
Expozitia de fata face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care au participat pina acum atit autori consacrati, cit si fotografi mai putin cunoscuti - insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, au urmat peisajele spectaculoase din indepartata lume a nordului, in viziunea lui Alexandru Bobeica, Vlad Popescu, Lucian Brandus si Dan Dinu, am hoinarit printre creste montane cu Dorin Bofan, Serban Simbotelecan si Laurentiu Pavel, am descoperit peisajul inedit al Irlandei de Nord alaturi de Horia Bogdan si o sa ne bucuram de inca o expozitie de grup pina la sfirsitul anului.
Alaturi de Costas Dumitrescu, autorul fotografiilor, gazda la acest eveniment va fi si fotograful Dan Dinu, cel care a facut selectia expozitiilor din acest proiect, initiat in 2013 de Photolife si Libraria Okian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu