Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

luni

EXPOZITIE DE BENZI DESENATE - "KULTIX"


Expun: elevi brasoveni de la Liceul de Arta "Hans Mattis Teutsch", Colegiul National "Dr. Ioan Mesota" si Scoala generala nr. 12.
Perioada expozitiei: 02 - 31 iulie 2012
Proiectul a fost initiat de Sorin Striblea si coordonat de Alexandra Hirlavu.

"Multi elevi din sistemul de invatamint romanesc au o gindire strict curriculara, fara perspective sau valori la care sa se raporteze. Acest fapt duce la o risipa inutila de talent si la alegeri neinspirate in ceea ce priveste studiul si cariera. Asa s-a nascut proiectul "Kultix" care a urmarit studiul si promovarea culturii romanesti de valoare, punind accent asupra traditiilor si valorilor locale. In cadrul proiectului au fost studiate aplicat biografiile personalitatilor, operele lor, valorile si normele care i-au inspirat, contextul istoric in care au trait si s-au format, precum si impactul pe care l-au avut asupra culturii romanesti.
Proiectul si-a propus sa dea viata unor benzi desenate in care superEroii sa fie personalitati din cultura romana, care prin abilitatile lor creative rezolva diverse probleme. Astfel, fiecare copil participant si-a ales un personaj din cultura romaneasca pe care el l-a considerat demn de urmat si a creat un portret-robot pentru personajul respectiv. Dupa realizarea portretului a construit o poveste in care superEroul lupta impotriva raului, dar nu lupta cu arme clasice, ci cu talentele sale - daca este poet, cu poezia; daca este sculptor, va lupta prin intermediul sculpturilor care pot prinde viata; povestitorul, prin povesti sau prin umor etc.
Ne-am dorit sa promovam proiectul in rindul publicului brasovean, sa formam aptitudini de baza in rindul elevilor, sa aprofundam cunostintele culturale de care dispun, sa construim personaje si povesti care fac referire la realitate, sa realizam intilniri de lucru regulate in timpul unui an scolar."

Alexandra Hirlavu
tel.: 0723 287 811
www.zebrawalls.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu