Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

marți

DIALOGURILE CREDINTEI


JOI - 18 OCTOMBRIE - ORA 18.30
Tema: INTRE CULT SI CULTURA - POEZIA CRESTINA
Invitata: poeta LILIANA URSU

Liliana Ursu (n. 11 iulie 1949, Sibiu):
Studii: 1972 - Facultatea de Limba si Literatura engleza, Universitatea Bucuresti; 1992-1993 - program de documentare in stiintele comunicarii, Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA.; 1997 - specializare in audiovizual la BBC; 1998 - curs de management la Institutul International de la Amsterdam.
A lucrat la Televiziunea Romana, redactor in cadrul Studioului de Film si in Redactia Emisiunilor Culturale, la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Limba si Literatura engleza, cursuri de limba engleza, profesor asociat la Radiodifuziunea  Romana, redactia teatru radiofonic si realizator de emisiuni culturale si talk show-uri  in cadrul redactiei literatura, arte, stiinta. Intre 1992 si 1993  a fost bursier Fulbright, profesor la Universitatea de Stat din Pennsylvania, iar in anul 2000 profesor asociat la Facultatea de Limba si Literatura engleza a Universitatii de Stat din  Louisville, SUA.
Volume de poezie: "Viata deasupra orasului", "Ordinea clipelor", "Piata aurarilor", "Zona de protectie",  editura Eminescu, "Corali" editura Eminescu, "Inger calare pe fiara", editura Cartea Romaneasca, "Sus sa avem inimile," editura Eminescu, "Cartea farurilor", editie bilingva, romano-engleza, volumul bilingv “Gradina din Turn”/”Der Garten im Turm”.
Volume de proza: "La jumatatea drumului" (proza scurta) şi "Visul".
A publicat in reviste precum Romania  Literara, Luceafarul, Transilvania, Steaua, Vatra, Viata Romaneasca, Cronica, Secolul XX, Atheneu, Convorbiri literare, Orizont, Euphorion etc. si in reviste din SUA, Marea Britanie, Canada, Franta, Spania, Portugalia, Grecia, Italia,Germania, Olanda, Belgia, Macedonia, Grecia, Turcia, Cehoslovacia, Polonia, Brazilia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu