Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

duminică

CAII VERZI DE PE PERETI

JOI, 29 NOIEMBRIE, ORA 17.00
Intalnire cu poetul ADRIAN MUNTEANU si povestea premiului NUX

Cu o luna in urma, Comitetul de organizare al primei editii a Targului International de Carte de la Milano (MILANO BOOK FAIR, 2012), manifestare aflata sub patronajul Comisiei Europene, i-a decernat poetului Adrian Munteanu marele premiu al manifestarii,
PREMIUL EUROPEAN DE POEZIE NUX
Juriul a decis sa-i acorde poetului roman acest titlu, dupa ce fusese nominalizat alaturi de peotul nord-irlandez Desmond O'Grady si de scriitorul francez Daniel Maximin.
Premiul s-a acordat pe baza unei monitorizari facute timp de mai multi ani, poetul roman avand 7 volume de sonete publicate in perioada 2005-2011. Potrivit Comunicatului emis de organizatori, Premiul International de Literatura NUX este acordat "scriitorilor curajosi alesi de Comitetul Intern al Targului de carte, care s-au distins in lumea artistica si au adus o contributie culturala majora pentru umanitate".
Ca o incununare a tuturor omagiilor primite in Italia, cu cateva zile in urma Adrian Munteanu a primit, oficial, invitatia de a face parte din Comisia Europeana a Premiului Literar international NUX, alaturi de scriitorii Douglas Preston, Wolfgang Hohlbein si profesorii Giuseppe Serpillo Salbati si Francesca Paci. Potrivit invitatiei primite de la Milano, cei nominalizati vor alcatui "cea mai severa comisie a literaturii europene".

In cadrul intalnirii de joi, ora 17, de la Libraria Okian, se va derula parcursul poetic al autorului pana la primirea recentului premiu, se va prezenta pliantul bilingv difuzat cu ocazia Targului milanez de carte, se vor prezenta fotografii si inregistrari video din momentul premierii, statueta, diploma si catalogul manifestarii.
Poetul Adrian Munteanu va completa prezentarea cu un recital de sonete. Ii vor fi alaturi si vor sustine un recital, unii dintre cei mai iubiti si apreciati colaboratori cu care a inregistrat numeroase succese pe diferite scene, cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brasov.

ADRIAN MUNTEANU
S-a nascut in Scheii Brasovului.
A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana la Constanta ( prof. Cornel Regman, asistent Marin Mincu ) si in prezent este redactor la Societatea Romana de Radiodifuziune.

In volum a debutat cu trei carti de basme in versuri, cuprinzand 365 de povesti originale. Din anul 2004 scrie sonete. Este autorul volumelor Tacerea clipei (Sonete 1), aparut la editura Arania, Brasov, 2005, Casa fara ziduri (Sonete 2), Arania, 2006, Paingul orb (Sonete 3), Arania, 2007, Ferestre in cetate (Sonete 4), Arania, 2008, Femeie!... (Sonete 5), Minerva, Bucuresti, 2009 si Orele tacerii, Dacia XXI, Cluj-Napoca, in anul 2010 si volumul 7 cu care revin la Arania, in 2011.

Detine premii nationale de interpretare teatrala, de regie, precum si cateva premii la concursuri de creatie literara.
In 2003 a realizat scenariul intitulat "Povesti fara sfarsit" (regia, scenografia, ilustratia muzicala si interpretarea actoriceasca) cu care a intreprins un turneu de doua luni in Canada.
Este organizator de evenimente culturale, actor si membru fondator al grupului Caii Verzi de pe Pereti.
Din anul 2008 este membru al Uniunii Scriitorilor. In acelasi an a preluat editura Arania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu