Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

vineri

SERILE FACULTATII DE LITERE


MIERCURI - 17 APRILIE - ORA 17.00
LANSARE DE CARTE SI DEZBATERE - "FEMEI ALBASTRE" de Gheorghe CRACIUN (Ed. Polirom)
Vor participa: Carmen Musat, Andrei Bodiu, Caius Dobrescu si Adrian Lacatus.

Romanul ramas in manuscris si neincheiat al cunoscutului scriitor optzecist Gheorghe Craciun a fost anuntat de fragmentele publicate in reviste literare si a devenit deja o legenda printre admiratorii sai. Legenda se numeste Femei albastre, o carte despre parcursul initiatic al unui barbat deja matur la momentul Revolutiei din 1989, scrisa cu fraza impecabila si cu inteligenta si vigoarea caracteristice prozatorului.
Personajul central al romanului, un individ divortat, care schimba slujbe, dar si femei, alearga dupa o himera, pe care o vede intrupata in faptura de celuloid a actritei Nicole Kidman. Femeile reale pe care le iubeste senzual nu reusesc sa-l satisfaca afectiv. Va ramine el in bratele fidelei, odihnitoarei Ondina sau va ceda vampei inocente Ada Comenschi? Va ramine in avocatura sau va continua sa scrie romane politiste?

Gheorghe Craciun (1950 - 2007), prozator, eseist, teoretician literar si editor, unul dintre reprezentantii de marca ai postmodernismului romanesc, a absolvit Facultatea de Filologie din Bucuresti, a fost profesor la Facultatea de Litere a Universitatii "Transilvania" din Brasov si director editorial la Editura Paralela 45. A publicat romane - Acte originale/Copii legalizate (1982), Compunere cu paralele inegale (1988), tradus in limba franceza de Odile Serre si publicat in 2001, cu titlul Composition aux paralleles inegales, la Editura Maurice Nadeau, insotit de o consistenta prefata, semnata de Serge Fauchereau, Frumoasa fara corp (1993), Pupa russa (2004) -, volume de eseuri, teorie literara si publicistica, precum si volumul de proza scurta, desene si fotografii Mecanica fluidului (2003). Este prezent in numeroase antologii de proza, intre care Desant '83 (1983), The Phantom Church and Other Stories from Romania (1983), Romanian Fiction of the '80s and '90s (1999). A primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania (1983), Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1995, 2003), premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de critica a anului (1997, 2002).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu