Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

duminică

SEARA DE FILM



SIMBATA, 25 APRILIE, ORA 17.00
Filmul : The reader – Cititorul (2008)
Regia : Stephen Daldry
Distributia : Ralph Fiennes, Kate Winslet

"The Reader" este inspirat de romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă.

Atunci când adolescentul de 15 ani Michael Berg se îmbolnăveşte de scarlatină şi se prăbuşeşte pe stradă, este salvat şi condus până acasă de către Hanna Schmitz, o femeie misterioasă de doua ori mai în vârstă decât el. După ce intră în convalescenţă, tânărul o caută pe străină ca să îi mulţumească pentru ajutorul acordat şi între cei doi începe o aventură amoroasă pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna dispare fără nicio explicaţie din viaţa lui Michael.

Opt ani mai târziu, în Germania de dupa cel de-Al Doilea Război Mondial, Michael Berg - devenit student la drept şi urmărind cu interes procesele naziştilor acuzaţi de crime de război - o reîntâlneşte în împrejurări extrem de diferite pe fosta lui iubită, care i-a frânt inima şi l-a părăsit într-o stare de confuzie totală. Acum Hanna Schmitz este judecată pentru o crimă hidoasă şi, întrucât refuză să se apere la proces, Michael începe să suspecteze faptul că femeia pe care a iubit-o cu aproximativ o decadă în urmă ascunde un secret pe care îl consideră mai ruşinos chiar şi decât crima.

Seara de film este rezultatul colaborarii dintre Asociatia Visum pentru Educatie si Cultura, Seara de carte Brasov si Libraria Okian Brasov.
Participarea se face in limita a 40 de locuri. Cei interesati se pot inscrie la adresele de e-mail : florin.ifrim@okian.ro, mihai.tatu@visumbrasov.org sau la numerele de telefon : 0728.728.315, 0742.143.766.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu