Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

sâmbătă

EXPOZITIE DE PICTURA

Titlul expozitiei : PEISAJE
Expun : Ana Muntean - Jilinschi , Laurentia P. Stoia , Marcel Gh. Muntean si Ovidiu C. Gliga
Vernisaj : marti , 06. mai , ora 17.00
Perioada : 06 - 31 mai

Expozitia "Peisaje" vorbeste despre prietenia care poate lega cativa oameni intr-un cadru comun reprezentativ cu evidente legaturi spirituale. Profesori si elevi, in cautarea momentului perfect, a clipei care trece, a umbrei si a luminii, care definesc sau creeaza peisajul, vorbirea intr-un limbaj mai mult decat simplu, pentru ca e o vorbire cu suflet.
Nu e dorinta de a impresiona doar pentru moment, ci de a lasa o amprenta in mintea si sufletul privitorului, care in fata unui peisaj sa poata trai senzatia cu care a fost creat acesta. Locurile care s-au asezat sub pensula pictorilor alcatuiesc spatii pline, cu perspective si expresii proprii fiecarui artist. Rameti, Straja, Valea Ampoiului, Peisaj de iarna la Aiud - sunt doar cateva dintre temele care alcatuiesc aceasta expozitie.
Lucrarile stau sub semnul diversitatii, al lirismului expresiv si al linistii care vorbeste in taina despre locurile natale, sau despre experienta intalnirii cu un alt tip de peisaj, al altor locuri, ceea ce confera expozitiei un aer sincer si personal.
Manifestarea expozitionala intruchipeaza prezenta continua a peisajului in constiinta colectiva a oamenilor, ca tema indragita atat de artisti, cat si de cei care gusta arta ca hrana a mintii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu