Libraria Okian

Str. Muresenilor, nr.1
Brasov
Tel : 0268/477131

marți

SEARA DE FILM

Spectacolul spectralității

Un timp și un spațiu al întâlnirii cu fantome din trecut și/sau viitor. Filmul care te vede, te arată, te plasează între fantome și ţi se dezvăluie în fragmente de realități prin filtrul virtualului, în care îți descoperi proiectate fantasmele și dorințele. Un spectacol în care vizibilul devine mai vizibil, dar în același timp îl poate face mai ascuns.

Un ecran în care are loc o întâlnire a propriei imagini despre sine ca participant direct al celor două cadre: cadrul real, al vieţii şi cadrul imaginar, tehnic, al filmului. Un ecran pe care spectatorul își vede proiectate imaginarul, dezirantul, inconștientul și pe care are posibilitatea de a le recunoaște, accepta, pune în dialog sau de a le refula, nega și inhiba. Filmul ca exercițiu de exorcizare sau mecanism de inhibare!

Filmul ca ficțiune, fabulație, ca o oscilație între „a face să (se) știe” și „a se face că știe”, adică între cunoaștere și simulare/disimulare.

Seara de film este un proiect care-și propune realizarea unei treceri a individului de la un stadiu pasiv la cel activ în noul plan personal apărut în interacţiunea cu seara de film. Astfel, filmul devine o formă de a „citi”, de a descoperi realități care anterior nu erau perceptibile. O formă de împărtășire a unui anume tip de cunoaștere prin intermediul filmelor și al dialogului din jurul acestora.

Seara de film este un proiect pe termen lung și este rezultatul colaborării dintre Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Seara de carte Brașov și Librăria Okian Brașov.

Prima întâlnire din cadrul proiectului va avea loc pe data de 27 septembrie, începând cu ora 17:00. Locul de desfășurare este Librăria Okian Brașov. Pentru această întâlnire v-am pregătit scurt metrajul Harvie Krumpet.

Cei interesați se pot înscrie și confirma participarea la Florin Ifrim – florin.ifrim@okian.ro, 0728.728.315 și Mihai Tatu – mihai.tatu@visumbrasov.org, 0742.143.766. Participarea se face în limita a 40 de locuri.

Intrarea liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu